-admin- 2013.03.11. 17:01

Füled bokáig

A magyar ember eltöprengett, vajon miből tudható, hogy ő éppen magyar.

Abból, hogy vallja, borban az igazság, ezért pár pohár után az asztalt kezdi csapdosni, és kijelenti, hogy mindig neki van igaza. Vallja azt is, hogy sörben a békesség, ezért pár korsó után jóságosan kijelenti, hogy mindenkit szeret, és mindenkinek igaza van. A pálinkában ilyem elvont fogalmak nincsenek, azt inni kell, a többi majd kiderül.

Abból, hogy minden külföldinek kész elmagyarázni, hogy nyelve agglutináló, mint a japán, vagyis kicsi darabkákból van összeragasztva minden egyes szó. A japánokkal egyébként abban is egyetért, hogy minden tisztességes ember először a vezetéknevét adja meg, s csak aztán a keresztnevét. Ez így logikus, nem tudni, miért nem értik az összes többiek!

Abból, hogy titkon büszke szitkozódási kultúrájára, és megszámolta már, hogy nevezetes „b” betűs szavunk különböző igekötőkkel felszerelve legalább kilencféle értelemmel bír.

Abból, hogy végtelen mennyiségben képes disznó vicceket, anyósvicceket, rendőrvicceket és zsidóvicceket mesélni.

Abból, hogy a tésztát édességnek tekinti, mákkal, dióval, lekvárral eszi, és ezzel idegrohamba kerget minden becsületes olaszt.

Abból, hogy hisz a szent Levesben, melyet az étkezés elején szolgálnak fel, a szent Savanyúságban, melyet a húsételhez szervíroznak, és a sajtról legfeljebb melegszendvics jut eszébe, semmiképp sem egy sajttál.

Abból, hogy míg az angol búcsúzás nélkül távozik, a magyar távozás nélkül búcsúzik.

Abból, hogy ajtóhoz érve előreengedi a hölgyeket, de bevág eléjük, ha kocsmába lép, hogy vadnyugati lovagiasságból saját testével fogja fel a repülő késeket.

Abból, hogy le és felsegíti a hölgyek kabátját akkor is, ha azok nem akarják.

Abból, hogy kötelességszerűen megjegyzi, magyar ember evés közben nem beszél. Mondja mindezt teli szájjal.

Abból, hogy mások egészségére kívánja a tüsszentést, pedig egy dán inkább bocsánatot kér miatta.

Abból, hogy nem tűri a böfögést, pedig a mongoloknál ez a háziak főztjének kötelező dicsérete.

Abból, hogy nyilvánosan orrot fúj, pedig ez Japánban súlyos illetlenség.

Abból, hogy rászól arra, aki szívja az orrát, vagy szemrehányóan zsebkendőt nyújt neki, és nem tűri az étellel való szörcsögést sem, pedig ezek Japánban vagy Kínában természetes dolgok.

Abból, hogy hegynek hívja a dombokat és tengernek legnagyobb tavát.

Abból, hogy kedvenc tejtermékei nevét sehogy sem tudja lefordítani nyugati nyelvekre. Nem, nem fromage blanc, nem is mascarpone, nem is cottage cheese, hanem tejföl. Értik? Meg tejszín meg túró meg Rudi.

Abból, hogy az összes nép fiaival ellentétben a jobb kezén hordja jegygyűrűjét, gyémántot pedig semmiképpen sem tetet bele, mert az flancolás.

Abból, hogy ha valami nem sikerül, ötszáz éve ugyanúgy rálegyint, hogy több is veszett Mohácsnál, ha meg valami végzetesen rosszul sikerül, akkor vérben forgó szemmel kiáltja: nekünk Mohács kell!

Abból, hogy gyerekként répát kell ennie, mert attól fog tudni fütyülni, és spenótot, mert attól lesz erős. Ha csak a vastartalom számít, afelől akár egy lapátot is szopogathatna.

Abból, hogy születésnapján meghúzgálják a fülét, és azt kívánják, bárcsak érne bokáig, pedig ez nem lenne se praktikus, sem esztétikus.

Abból, hogy tudja, ennek a listának még nem ért a végére, és lehet, hogy soha nem is fog.

A bejegyzés trackback címe:

https://milyenekamagyarok.blog.hu/api/trackback/id/tr195128122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Holly Goly 2013.03.11. 18:36:57

tejföl = sour cream
tejszín = crème fraîche (ugyan francia, de angolul is használják)
a tészta meg valamire való ízléssel bíró magyarnak is sós :)

micsoda? 2013.03.11. 20:48:21

Nagyon jó, köszönöm:)))))))

mojoking77 2013.03.11. 22:40:53

cottage cheese, tobbe kevesbe = turo.

Amugy tokeletes,gratulalok. Tudnek meg egy par dolgot felsorolni, de sajnos egyik sem mosolyogtato, inkabb hagyom is a fenebe.

Mpatikus Eszetlenellenes 2013.03.11. 23:47:43

Az még vékonyan belefér, hogy:

Történelmének rabló, fosztogató, időszakára a legbüszkébb, s szerényen nosztalgiázva csak KALANDOZÁSNAK hívja, miközben döbbenten és értetlenül áll a mai napig az előtt, hogy a meggyalázott népek máig NEM BÍRJÁK, s elégtételt vesznek rajta ahol csak lehet.

AzBence 2013.03.11. 23:51:17

Abból, hogy azt hiszi, hogy a világon mindenki magyar. Köszönhető (volt) ez a jó magyar szinkronnak, meg annak, hogy pl. Jules Verne-vel>>>Verne Gyulaként találkozott elsőként.

Abból, hogy aki ezt a post-ot lejegyezte, őt az első három témához hozzászóló kiosztotta/kijavította/kioktatta. De legalább a három közül egy, legalább egy fennhéjázó megjegyzést tett a bejegyzésre.

Abból, hogyha véleményt mond a másik, amennyiben magyar, már irigykedik/azon gondolkozik, hogyan, miről, miként mondjon nagyobbat/megsértődik. Pedig nem érti, hogy a vélemény, olyan, mint s#ggly#k: mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.

Abból, hogy elhiszi egyszer volt Budán kutyavásár.

Abból, hogy nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél...

Abból, hogy minden tette indokolt, tudományosan alátámasztott, és különben is, x=0, ha nem, akkor vagy 0-hoz tart, vagy a végtelenhez.

Abból, hogy ez a blogbejegyzés tetszett.

Roan 2013.03.11. 23:54:03

A mákot képes süteménybe tölteni, és nem fűszernek használja. Bár borban az igazság, de mégis képes meginni azt kólával, aminek a gondolatától még egy angol is rosszul lesz. Ásításkor a szája elé teszi a kezét, nehogy a szellemek belébújjanak, bár már régóta nem hisz a szellemekben. Szentül hiszi, hogy az egy főre eső Nobel-díjak száma Magyarországon a legtöbb.

Most így késő este csak ennyire futotta:)

Torkosborz 2013.03.12. 00:20:09

Milyenek is a magyarok?
Ami biztos, nem olyanok mint például ennek fércműnek a mosott agyú kitalálója.
Lackfi Jánost ízléstelen volt belekeverni ebbe a bloghistóriába.
Szerény véleményem, hogy az INDEXEN kevés jót hallottam a magyarokról.
Azt látni, hogy akik a magyarokról írnak, önkritikájuk a béka perspektívájánál befejeződik.
Ezt úgy kell értelmezni, hogy saját magukról is lesújtó a véleményük.
Szégyellik a magyarságukat, de felettébb büszkék ÁLLAMPOLGÁRSÁGUKRA.
A múló idő egyre bizonyítja, hogy nem mindenki büszke arra, hogy magyar, de az állampolgárságra mégis kizárólagosan tart igényt.
Ezek a szerencsétlen "csak állampolgárok" aztán tályogok Magyarország testén, nem találják helyüket.
Ez a "megtűrt" helyzet felismerése készteti aztán ezeket az egyedeket a szomszéd vegzálására.
Aki megtanult írni, anyanyelve magyar, ez a szülőhazája, szégyellje magát, ha édes hazánkat, Magyarország népét, becsmérelni merészeli!

béla a görög (törölt) 2013.03.12. 00:24:28

Tetszett.

@Roan: A mákról jutott eszembe, hogy a szabad máktermesztés hungarikum mégsem akarja senki megvédeni :D
Nincs kitől.

béla a görög (törölt) 2013.03.12. 00:32:41

@Torkosborz: Sőt! Magyar égre, magyar ufót! (nem saját, de tetszett)

ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.03.12. 00:52:31

A magyar... az egy ázsiai keverék. Orbán Viktor megmondta.

Hajdú Peter 2013.03.12. 01:33:09

Gyurcsany TAKARODJ !
VESSZEN TRIANON !
RUSZKIK HAZA !

Dagda 2013.03.12. 01:58:24

A magyar az olyan hogy van egy mondása: "Dögöljön meg a szomszéd tehene is."
Ezt a mondást, de még a jelentését sem értik máshol.

@Torkosborz: A hurráoptimizmusból és a valóság jelszavakkal való eltakarásából elég volt a Rákosi-rendszerben, köszönjük, nem kérjük. Inkább nyitott szemet, gondolkodást és saját magunkon és környezetünkön való javítást szeretnénk kérni. Azzal többre megyünk.

Ja, direkt nem aktuálpolitizáltam.

TurboRudi 2013.03.12. 03:45:23

Már egy csomó minden ki lett vesézve, a tüsszentéshez szólnék hozzá, ez ugyanis nem magyar specialitás. A németben ugyanígy van rá szó: a Gesundheit, az angolban pedig a (god) bless you.
Az olasznak nem jön be az édes tészta, másoknak meg a tea tejjel, mint angliában, vagy a rántott szelet lekvárral, mint az osztrákoknál. Aztán a vörösbor-colát is lehet überolni, a németeknek erre van a Spezi, ami cola és fanta fele-fele arányú keveréke. stb

esferenc 2013.03.12. 05:00:21

Akinek ezen gondolkodnia kell, hogy mitol magyar, nem termesztes neki, az mennyire ertelmes arc lehet. Es honnan szarmazik?

esferenc 2013.03.12. 05:04:07

@ErtelmetlenSzajkarate: Te legalabb biztos lehetsz a kozel keleti szarmazasodban. Az is valami.

jog-ász 2013.03.12. 06:28:49

jelentem: a leírás alapján nem vagyok magyar:)

GONOSZ 2013.03.12. 06:41:19

Abból, hogy ide születik, bár felmenői közt van több nemzet fia és mégis vállalja, hogy magyar.
Mert ez elsősorban vállalás, mint ahogy Petőfi sem volt az,mégis vallotta és még sok ezren sem akik "híres" magyarok voltak.
Vállalni kell, mert különben mi vagy?
Hazátlan, hontalan, semmiért ki nem álló?
Az vagy aminek gondolod magad és aminek vallod.

csavari 2013.03.12. 06:42:41

@Mpatikus Eszetlenellenes:
Igazi bunkó vagy! Fogalmad sincs a valóságról! Amit a hozzád hasonló barmok rabló kalandozásoknak hazudnak azok mind szövetséges hadjáratok voltak! A "művelt" nyugati kis hercegségek, fejedelemségek hívták a Magyarokat az ellenségeik ellen! Ha valamiről fogalmad sincs akkor ne írj róla te hatökör!

ejropalepke 2013.03.12. 07:01:40

Továbbá milyen pompás, hogy az ázsiai vérvonalat feljavította az ejrópai génállomány, ekképpen tűrhetőbbé téve a külcsínt, kissé legyalulva a kitüremkedő járomcsontot, a szemzugot tágabbra nyitva, a töpszli magasságot megnövelve, a csutak végtagokat megnyújtva. Noha a magyar férfiak sokasága valamely atavisztikus nosztalgia következtében nem bír lemondani arról a förtelmes szőrdizájnról az orcája közepén, azért már bizonnyal látványilag elfogadhatóbbak, mint nyilazó eleink voltak e kies tájékon.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.03.12. 07:02:12

Ez a legsúlyosabb emberi méltóság elleni bűncselekmény, amit eddig ezen a neonáci magyargyűlölő rasszista nyilassöpredék oldalon láttam!

Ilyenek lőtték a Dunába a keresztény magyart, utána beköltöztek a lakásaikba üzleteikbe ingyen és kiabálták hogy getóóóóóóó!

Ezért öcsi 5-8 évet fogsz kapni nemzetközi az hótziher!

val 2013.03.12. 07:47:50

Hát elég keserű lehet annak az élete, aki tényleg így határozza meg, ki/mi magyar. Még a liberális genetikázástól is rosszabb talán.
:)

2013.03.12. 07:56:03

Én inkább azt írnám le, hogy kik a nem magyarok, csak itt élnek.

Akiket dűhit a nemzeti színű zászló.
Akik abban bíznak, hogy az IMF és az EU jót akar az országunknak.
Akik örülnek és tapsolnak a meleg felvonulásnak.
Akik szerint az aluljárókban fetrengő és ordibáló részeg hajléktalanok jó helyen vannak ott.
stb.

Lehet ehhez is hozzáírni!

Pan Modry 2013.03.12. 08:05:53

Akik eloszeretettel hordjak a szandalt zoknival.
Akik a full board nyaralasokon minden egyes etkezesnel degeszre zabaljak magukat.
A dolgokat gyakran kettos mercevel nezik.
Akik kepesek olyan aprosagokbol mint egy 300 forintos vizitdij ugyet csinalni, de siman elnezik a milliardos korrupciokat, foleg ha a sajat szekertaboruk a kedvezmenyezett.
Akik kepesek olyan aprosagokbol ugyet csinalni hogy az egykulcsos adoval egyesek legalisan jol jarnak, de siman elnezik a milliardos korrupciokat, foleg ha a sajat szekertaboruk a kedvezmenyezett.
Akik folyton panaszkodnak az orvosok penzehessegere, de sajat maguk is tomik oket a halapenzes boritekokkal.
Akiknek annyira nincs penze hogy a segguk kilog a gatyabol, de kell nekik a rohadt draga, allami penzen fenntartot, korrupt vezetok altal iranyitott vasut.

Pan Modry 2013.03.12. 08:07:45

@Lindalinda:
Rolad jut eszembe, a magyarok azok akiknek a win-win szituacio nem letezik, csak az hogy egy uzleten az egyik fel nyer, a masik veszit, es aki nyer csak ugy lehetseges hogy a masikat atveri.

csakhalkanszólok 2013.03.12. 08:23:24

... és békésen tűri hogy saját hazájában, önmagukat tutimagyarnak felkent személyek gyalázzák, nevetség tárgyává tegyék, más nemzetek nem létező erkölcsi magasságához mérjék...

Amit én látok, hogy amit ma magyar mentalitásnak tartunk, az éppen egy "importált" vegyes maszlag, mert az eredeti, a nyelvünk által is alátámasztott mentalitás nem ez, és én sem ezt érzem.

Csak azt nem értem, miért jó egyeseknek úgy felkelni minden nap, hogy "szar vagyok, és szarul akarom érezni magamat!"

Mizar 2013.03.12. 08:24:02

@Mpatikus Eszetlenellenes: Neked mennyi eszed van, te jó ég!

csakhalkanszólok 2013.03.12. 08:30:55

@Pan Modry: (tudomásom szerint) azon kevés népek közé tartozunk, aki nyelvileg is képes különbséget tenni a "Győzni-Veszteni", és a "Nyerni-Nyerni kontra Nem nyerni" szituációkon.

Nem akarom leírni még egyszer, amit te magyar mentalitásnak hiszel, az éppen egy importált katyvasz eredménye.

Ha nem létezett volna a nyerni-nyerni pozíció, be se tudtunk volna szövetség hiányáéban jönni, megmaradni meg még úgy sem. (Igen, aztán az importált vallással és királyainkkal sikerült ezt győztes-vesztes felfogássá alakítani.) De pont március 15. előtt magyarázzam el, miért lett a 13 vértanúnk többsége "nem" magyar? Talán mert ők éppen megértették mit jelent magyarnak lenni a születési nemzetük helyett-mellett...

Nap Pali 2013.03.12. 08:40:14

nem baj... máér csak pár év és elpusztul végleg!

lesz a magyar hejett dakota "kultúra"

¿Qué tapas hay? 2013.03.12. 08:43:20

@Torkosborz: A posztban felsorolt magyarsági ismérvekből egy kimaradt: magyar az, aki kizárólagos jogának tartja mások magyarságának megítélését.

Dr. Kovács Géza 2013.03.12. 08:43:48

Az is magyar aki nem lázadt fel, amikor az állam pár ezer milliárddal támogatta a bankokat az adófizetők pénzén, hogy aztán még tovább lehessen fizetni a kamatokat.

Bretschneider detektív 2013.03.12. 09:11:06

Magyarul

A történelmet mások írják
s más tanul belõle.
A Naptól, ugye más lebarnul
– én rákos leszek tõle.
Az út az, amit mások járnak,
amin én csak állok,
az életet is mások élik,
míg én vegetálok.
A rohadt gyümölcs! Másnak érik!
A játékot más játsza.
Más az, aki másnak látszik,
a többi meg csak álca.
A barát… na, egy jóbarát is
másnak ás ma vermet.
Csak a csalán még amit az
én faszommal vernek.

Guybrush Threepwood, mighty pirate (törölt) 2013.03.12. 09:19:14

@Pan Modry:

"Rolad jut eszembe, a magyarok azok akiknek a win-win szituacio nem letezik, csak az hogy egy uzleten az egyik fel nyer, a masik veszit, es aki nyer csak ugy lehetseges hogy a masikat atveri. "

Szerintem meg az a magyar, aki magyarul beszél és nem tűzdeli tele a beszédét mindenféle idegen kifejezésekkel, ezzel próbálva bizonyítani saját szellemi felsőbbrendűségét.

Egyébként biztos létezik olyan helyzet, amelyben mindkét fél jól jár, de az általában egyenrangú partnerek között szokott létrejönni, nem pedig egy kicsi, kívülről és belülről is jól megrugdalt ország és a Nemzetközi Pénzügyi Alap között.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2013.03.12. 09:27:59

le-, fel-, meg-, ki-, be-, át-, rá-, szét-, oda-, tényleg! És biztos van még. És csak egy jelenti ugyanazt (is), mint az igekötő nélküli, ez csodálatos!

Pan Modry 2013.03.12. 09:32:42

@csakhalkanszólok:
Na igen, pont marcius 15 elott eppen aktualis.
Ha Kossutheknak nem lett volna akkora nagy pofaja es bevontak volna rendesen a szabadsagharcba a havasalfoldi romanokat, a szlovakokat es a havasalfoldi romanokat, megadva nekik az autonomiat amit kertek, akkor talan nem mossak fel a padlot a magyar szabadsagharcosokkal.

Sot, ha a Szechenyi vonal lett volna erosebb es nem kezd el az orszag idiota modjara haboruzni akkor talan nem nyomorodott volna le fel generacio es lett volna egy normalis konvergencia.

Sot, ha a balfasz magyar urak nem tamadtak volna folyton hatba a torokkel harcolo szerbeket es bolgarokat akkor lett volna esely elkerulni a 150 eves torok uralmat.

ComLo 2013.03.12. 09:37:39

A két kedvencem kimaradt:
- .. aki mindenben de MINDENBEN szakértő, több évtizede elismert szakembernek, kocsmában két feles után el tudja magyarázni a világ dolgait. Szent meggyőződése hogy a világot dolgait (gazdasági, politikai, kulturális kérdéseket) még az alapok ismerete nélkül is 6 általánossal, kellő mennyiségű piával, ellenségképpel, és agresszióval meg lehet érteni.
- ... aki mindig, de tényleg mindig minden rosszra, tud ellenségképet találni. Semmi nem azért történt mert én/mi voltunk a hülyék, mindig van hülye politikus/vezető/szomszéd/ellenség akik alánk akarnak tenni. És így megnyugtatóan hátra lehet dőlni. Felelősség lerázva, nem én/mi tehetünk róla.

Pan Modry 2013.03.12. 09:39:01

@Guybrush Threepwood, mighty pirate:

Ahha, mert szerinted a win-win uzlet gondolom az adofizetok altal eltartott magyar allam es mondjuk a korrupt Simicska es Koka felek kozott jon aztan letre.

A Nemzetkozi Penzugy Alappal a megallapodas azert nem johetett letre mert ok a sajat jol felfogott erdekeik miatt nagyobb transzparenciat kertek, es ez valoban nem volt a vezeto magyar politikusok erdeke, mert igy nehezebb lett volna nekik lopni.

csakhalkanszólok 2013.03.12. 09:45:28

@Pan Modry: Mondod ma, történelmi tapasztalattal. De nem adatott meg sem neked, sem nekem hogy ott, akkor és abban a szituációban döntsünk.

De én direkt nem a megosztó politikusokról beszéltem, hanem azokról, akiknek bizonyíthatóan lett volna lehetőségük elmenekülni, megtagadni felvett magyarságukat, és nem tették.

Az eredeti felvetésed amire reagáltam az általad win-win pozíciónak (ez is importált kifejezés) a meg nem létét kérte számon. Erre próbáltam példát mondani, hogy nem igaz hogy nincs meg a valóban magyarként gondolkodókba. Még ha ez felvett magyarság is.

... és még mindig nem értem miért jó az ha valaki csakazértis rosszul akarja érezni magát, és örömet okoz ha alávalónak érzi magát más, erkölcsileg semmivel nem magasabban lévő nemzetekhez képest.

Nekem igazából csak ennyi a mondanivalóm.

Müszélia 2013.03.12. 09:49:08

magyar az, akit itt ejtett le a gólya.

VT22 2013.03.12. 09:55:06

Igazi mágnesposzt a magyarellenes libsitrolloknak kifejteni hogy miért a legszarabb magyarnak lenni. Meg az orbánellenes szocitrolloknak kifejteni hogy minderről csak Orbán tehet.

Merjetek csak kicsik lenni :)

csakhalkanszólok 2013.03.12. 10:02:07

@VT22: De mi a bajod azzal ha valaki kicsi szeretne lenni? Nincs felelősség, tényleg el lehet hinni hogy a másik a hülye, stb. (irónia volt, nehogy komolyan vedd :-) )

Fejesrob 2013.03.12. 10:10:00

@Mpatikus Eszetlenellenes:

Azok a meggyalázott népek ma törökül beszélnének, ha nincsenek a magyarok.

Pár román tudós ezt már elismeri, gondolom, szép lassan leszivárog ez az infó a hazai konzervatív és előítélettel teli liberális körökbe is.

Fejesrob 2013.03.12. 10:27:53

@Pan Modry: Épp Kossuth volt az, aki afféle szövetségi köztársaságot akart létrehozni Duna menti Köztársaság néven.

Nálad nem csak némi információhiány a gond, de az is, hogy az adott történelmi korszakon kéred számon a mai etikai elvárásokat.

Akkoriban a nemzetiségeknek akkor járt autonómia, ha ki tudta fegyverrel harcolni, általában nem tudta.

Ráadásul ma is egyben lenne Mo, ha az Antant-nak nem állt volna érdekében Kelet-európa felbontása.

Eléggé nyilvánvaló, hogy ha Mo. egyben marad, akkor is bekövetkezik a nemzetiségek terén valamiféle fejlődés az autonómia felé
Mellesleg Trianon előtt az akkori Mo. jobban figyelt a nemzetiségeire mint ma azok a magyarokra. A többnyelvűség nem volt vitatott, teljesen általános volt, az oktatás nemzetiségi nyelveken is többszintű volt ha elmentél egy sváb faluban, az alapból német volt és nem magyar. Német zászló, jelképek, feliratok, stb.

Guybrush Threepwood, mighty pirate (törölt) 2013.03.12. 10:32:54

@Pan Modry:

Hogy miért nem jöhetett létre, az kérdés, viszont az is biztos, hogy az Alap által elvárt intézkedések még sehol sem oldották meg a gondokat, szóval akkor minek idehívni őket?

chocco channel 2013.03.12. 10:43:30

Magyar az aki magyarul beszel es magyarnak vallja magat, ez pedig az osszes nemzetre igaz.

Csakugy ahogy minden nemzetnek megvan a maga sajatos szokasa/szojarasa es ebbol "politikai" vitat kerekiteni abszolut elmebeteg dolog.

Nem masok mondjak meg, hogy te Magyar vagy, vagy sem leven ez nem mas emberek velemenyen mulik.

Vannak emberek, akiknek a nemzeti identitasa zero,ezert elitelni oket pedig ismet ertehetetlen reakcio.

En elsosorban ember vagyok, masodsorban (itt a nevem kovetkezik) es magyarorszagon szulettem.

Csakmert valakiben nincs meg a melymagyarkodas, nem jelenti azt, hogy magyarellenes....lehet kovezni.

Csokonai Vitéz Műhely 2013.03.12. 11:08:02

@Holly Goly:
"tejszín = crème fraîche"
Nem. A crème fraîche is tejföl, csak nagy, 30-40% zsírtartalommal.

Sanyi az alvégről (törölt) 2013.03.12. 11:13:52

A magyar a világ legbirkább és legbutább
népe!
Mi kardot ragadunk, ha arra nincs szükség(1848), folyjék csak a magyar vér!
Kimegyünk a barikádra (1956), teljesen értelmetlenül, vérezz csak ország!
Mindig rossz oldalra állunk.
Minden háborút elvesztünk.
Ha három magyar együtt van, már veszekednek.
Amikor tehetnénk valamit, csak kussolunk,utána persze csodálkozunk.

"a magyar ember hátából szíjat lehet ha-
sítani, csak nemzeti színű legyen"
/Orbán Viktor/

Globetrotter2014 2013.03.12. 11:30:00

Ez jó poszt, eléggé találó...
:))))

naisa 2013.03.12. 11:39:40

Szerintem aki a cottage cheese-be abban a remenyben kostol bele, hogy turo, el fogja magat hanyni. A turo egyebkent a szlav nepekkel kozos problemank angolszasz teruleten, ok is imadjak, es ok se tudjak elmagyarazni az amerikaiaknak, hogy mire gondolnak.

kifordított nagyanyó 2013.03.12. 11:53:37

Hát ez egy kicsit felemás,de vannak benne jó dolgok is.

reccs 2013.03.12. 11:54:17

" A japánokkal egyébként abban is egyetért, hogy minden tisztességes ember először a vezetéknevét adja meg, s csak aztán a keresztnevét. Ez így logikus, nem tudni, miért nem értik az összes többiek!"

És ezt mindig elmondja a japánokkal kapcsolatban, a kínaiakkal kapcsolatban soha, pedig ők is így írják maguk között, legfeljebb az "angolosított" nevükben nem.

@Lindalinda: te, meg a hozzád hasonló beteg, identitászavaros senkik nem magyarok.

Torkosborz 2013.03.12. 12:56:24

@ComLo:
(6) általánossal is lehet megítélni a környezetünket, országunkat és nem biztos, hogy rosszul van az megítélve.
A baj az, hogy a kiművelt fők "sokasága" vezeti félre a kiműveltségével az általuk tudatlannak ítélt (6)általánosokat, nem elfogadva a (6)általánosok kritikáját.
Lehet választani ezek közül valójában kit nevezhetünk magyarnak?

Torkosborz 2013.03.12. 13:00:29

@Müszélia:
Csoda, hogy élsz még és hiszel a mesékben, pedig téged nem a gólya hozott ide!

Torkosborz 2013.03.12. 13:03:04

@Sanyi az alvégről:
Sanyika ezt Te mind elhitted eddig? Ha ez igaz most is rossz oldalon állsz!

Farkantoán Chatpartner 2013.03.12. 13:12:45

Ezzel a "magamról akkor mondok szemétséget, amikor akarok" érveléssel ott a baj, hogy elenyészően kis pénz kérdése csak, és az öngyűlölőből gyűlölő lesz, miután harsogva bejelenti, hogy ő nem magyar, és nem azonosul a gyilkosaival. Ám addigra már szétterítette "öngyűlölete" ártó nedveit.

Farkantoán Chatpartner 2013.03.12. 13:16:07

A tejtermékek körüli furcsaságokkal az a helyzet, hogy Kelet-Európában, így idehaza is, a tejbegyűjtés fontos kezdeti lépése a lefölözés, így lesz nekünk tejfölünk és rengeteg tejszínünk, de éppen emiatt aránylag tbb tej is savanyodik meg idő előtt, ebből lesz a rengeteg túró.

Torkosborz 2013.03.12. 13:18:42

@chocco channel:
Akinek nincs "nemzeti identitása" annak nemzete sincs, nem is ítéli el senki, amíg azt nem akarja másokra rábizonyítani.
A "mélymagyarkodás" szitokszó, kevesen használják Magyarországon, aki használja "kitűnik" a magyarok közül is.
Világos, értem én, hogy nem magyar ellenes!

Farkantoán Chatpartner 2013.03.12. 13:19:01

@chocco channel: érdekeseket mondasz. Bármilyen inkorrekt is leszek, nem emberek vagyunk elsősorban, hanem férfiak vagy nők, és ha azt mondjuk, "ember", azon eleve férfit értünk. "Ott feküdt egy ember a megállóban" = "ott feküdt egy férfi a megállóban" stb.

calvin&hobbes 2013.03.12. 13:33:54

Azzal kiegeszitenem a posztot hogy az is magyar aki egy ilyen csoppet humorosnak szant poszton is kepes kiakadni es otromba, melldongeto acsarkodassal halalkomolyan elkuldeni az irojat melegebb eghajlatra es termeszetesen hozzatenni hogy o nem is magyar... ahelyett hogy rohogne egyet vagy nemi onironiaval bologatna nehany ponttal.
Marha vicces hogy minden mas nemzet kepes onironiara de az "igazi" magyar kepes megsertodni honfitarsara ha az teszi osszegyujt egy ilyen listat.

Inimma 2013.03.12. 13:37:24

HONNAN TUDOD, HOGY MAGYAR VAGY?
(magyarsziv.multiply.com/journal/item/256 2011-02-16)

Amikor több tejfölt használsz, mint ketchupot.

Amikor azt mondják, hogy a magyar nyelv olyan, mint az orosz és a többi szláv
nyelv és te részletekbe menően ecseteled a magyarok származását.

Amikor a paprika legalább olyan fontos, mint a só és bors.

Amikor valamelyik rokonod Attila. Vagy József. Vagy János. Vagy László. Vagy
István.

Amikor szereted a Túró Rudit, de nem igazán tudod elmagyarázni a külföldieknek
mi a fene az, amíg ki nem próbálták.

Amikor a külföldi barátaid megkérdezik, hogy hiszel-e még abban, hogy a Mikulás
ajándékot hoz Dec 24-ről 25-re, a válaszod némiképp zavart, hiszen a Mikulás
nálunk dec 6-án ajándékoz és amúgy karácsonykor a kis Jézus ajándékoz és az
ajándékok már 24-én este 6-kor már ott vannak.

Amikor nem beszélsz teli szájjal.

Amikor 5 percen keresztül tudsz egy levegővel káromkodni úgy, hogy nem
használod ugyanazt a szót kétszer.

Amikor az eljegyzési gyűrűd az ellenkező oldalon viseled.

Amikor a vonat még el sem hagyta az állomást, de te már eszed a házi
szendvicsed (általában egy fél paprika vagy paradicsom van benne) és többnyire
rántott hús van benne.

Amikor egy 79 km hosszú tavat (Balaton) Magyar Tengernek hívsz, és keresztben
átúszod.

Amikor soha nem mész el otthonról vizes hajjal, mert megfázol, és mindig viszed
a hajszárítót, ha külföldre mész és megdöbbensz, amikor valakinek nincs
legalább egy otthon.

Amikor mindig ugyanazon a helyen, vagy széken foglalsz helyet, még akkor is, ha
a terem, szoba üres és a te helyed a szoba végében van.

Amikor tudod mi az a pogácsa/dobos torta/kürtős kalács/főzelék/túrógombóc és
szereted is őket.

Amikor sokkal találékonyabb vagy, ami a csalást illeti, bármelyik nemzetnél.

Amikor a Micimackó és a Flinstone család sokkal viccesebb szinkronizálva.

Amikor tudod, hogy a rézfánfütyülő rézangyalát igazából egy káromkodás.

Amikor van névnapod, és senki nem érti mire jó az.

Amikor gyümölcsöt használsz leveshez is.

Amikor tudod, hogy minden zseninek vagy hírességnek van magyar kapcsolata, vagy
csak szimplán magyar.

Amikor mindenkinek elmondod, hogy a Rubik kocka magyar találmány.

Ha töltöttél már magadnak egy pohár "jóféle" tejet, zacskóból.

Amikor esküszöl, hogy a fokhagyma és a mézes tea kiűzi belőled a nyavalyát
kevesebb, mint egy nap alatt.

Amikor gyerekként folyton répát kellett enned, és arra a kérdésedre, hogy
miért, a szüleid azt válaszolták, hogy azért, hogy jobban tudj fütyülni.

Amikor nehéz elmagyarázni, hogy családnév az első helyen van, vagyis ez nem a
keresztneved.

Amikor tudod, hogy a vörösbor és kóla kombináció finom és furcsa, hogy a
külföldiek furcsálják.

Amikor boldog szülinapot kívánnak meghúzva a füled.

Amikor termálvíz vagy fürdő van a városodban, vagy közel hozzá.

Amikor tudod, hogy melyik nemzet adta a legtöbb Nobel-díjast a világnak.

Amikor tudod mi az a tepertős pogácsa.

Amikor ha esőben állsz, megnősz.

Amikor el tudsz beszélgetni idegenekkel a buszon, vagy az orvosra várva intim
dolgokról, de felháborodsz, ha az anyagi helyzetedről érdeklődnek.

Amikor nem jó a normál méretű párna, vagy óriási vagy nagyon kicsinek kell
lennie.

Amikor magyarul beszélsz külföldieknek, de lassabban és hangosabban, hogy
"értse".

Amikor egy olyan nyelvet beszélsz, amit sehol a világon nem értenek, csak a
magyarok.

Amikor madártejet kapsz desszertnek.

Amikor nem pazarolod az ételt, a maradékot elteszed másnapra.

Amikor a mesék nem úgy végződnek, hogy örökké boldogan élnek, hanem hogy
boldogan élnek, míg meg nem halnak.

Amikor a nagyid azzal "fenyeget", hogy ne vágj pofákat, mert úgy maradsz.

Amikor saját erős paprikát termesztesz az udvaron, vagy az erkélyen kis
cserépben, hogy garantáld az erősségét.

Külföldiek nem értik, ha azt ecseteled, hogy ne egyenek görögdinnyét augusztus
15-e után, mert Lőrinc belepisilt.

Inimma 2013.03.12. 13:41:40

MILYEN A MAGYAR? - STIGMATIZÁLÁS MINT MEGSEMMISÍTŐ FEGYVER
(althir.org/index.php?com=article&id=880 2006-06-26)

Aggódik a nemzetfogyás miatt, szorongással töltik el az ország eladósodását
jelző adatok, nem tetszik neki a multik hazai térfoglalása és az adózás alóli
kivonása.

Tehát fasiszta!

Felfigyel arra, hogy Pető Iván édesapjának fényképe a Terror Háza Múzeumban a
veszedelmes ávós tisztek tablóján lóg, és kialakítja magában azt a véleményt,
hogy Pető Iván ugyan nem tehet apja viselt dolgairól, de ezzel a szülői
háttérrel nem a magyar törvényhozásban kellene más elől egy széket elfoglalnia.

Tehát antiszemita!

Helytelennek tartja, hogy izmos fiatalemberek eleve nem akarnak dolgozni,
ehelyett 10-13 éves lányokat – törvénysértően - teherbe ejtenek, és a segélyből
akarnak az adófizetőket megterhelve élni, ráadásul egy részük megélhetési
bűnözéssel nyugdíjasokat zsarol, ver, gyilkol.

Tehát rasszista!

Tetszik neki, hogy olaszok, franciák, németek, spanyolok, britek, svédek,
dánok, hollandok, norvégok, svájciak, osztrákok, görögök a nemzeti zászlójukat
lobogtatják, büszkék nemzeti azonosságukra; szeretné, ha a saját népe is büszke
lehetne mibenlétére.

Tehát nacionalista!

Állampolgári jogával élve kifejezi elítélő véleményét azzal a főpolgármesterrel
szemben, aki luxusvillát építtetett a horvát tengerparton, ám a pénzzel nem
tudott megnyugtatóan elszámolni, és működése közben megsokszorozódott városában
a hajléktalanok száma.

Tehát populista!

Szeretné, ha fennállna a közbiztonság, ha az igazságszolgáltatásban nemcsak a
Legfelsőbb Bíróság tartaná magát a jogállamisághoz, ha a politikusok nem
hazudnának végig másfél-két évet - és közben nem csinálnak semmit, semmit –; ha
a bűnözők akár a parlamentből is felelősségre vonásra citáltatnának.

Tehát begyepesedett!

Helyesnek tartaná, ha miután egyre többen szeretnék gyermekeiket egyházi
iskolába járatni, az állam átutalná ezeknek az intézményeknek azt a pénzt,
amelyet törvény határoz meg, s amely pénz az államilag elrabolt egyházi javak
helyett – a Szentszékkel kötött megállapodás alapján – az egyházi iskoláknak
jár.

Tehát klerikális reakciós!

Nem ért egyet azzal, hogy a homoszexuálisok, noha milyenségükre állítólag
büszkék, nem büszkén homoszexuálisnak, hanem egy másik szó mögé elbújva
melegnek nevezik magukat, és ízléstelen, Európához és az elemi humanizmushoz is
méltatlan felvonulásokkal teszik tönkre a városképet.

Tehát kirekesztő!

Nem ért egyet azzal, hogy a kultúrpolitika kettős mércével mér, és egyes
irányzatokat az adófizetők pénzéből Krőzusként támogat, más irányzatokat pedig
következetesen kirekeszt.

Tehát vértolulásos maradi!

Fájlalja, hogy a kormány felelőtlenül költi a pénzt, s az erre figyelmeztető
Állami Számvevőszéket koalíciós politikusokkal szidalmaztatja, az uniós
támogatásokat saját holdudvarába önti, a lakosságot pedig pitiáner
adósanyargatással sújtja.

Tehát ellensége a demokráciának!

Ízléstelennek tartja, hogy posztkommunisták és ávós csemeték oktatják ki
demokráciából az ünnepnapokon még véres terrorral is megfenyegetett
társadalmat.

Tehát még az ízlése is csapnivaló!

Kondorosi-Brown Róbert
gondola.hu

repeti 2013.03.12. 13:50:40

Magyar aki hozzászólását szép magyar ékezetes betűkkel írta le.

Globetrotter2014 2013.03.12. 14:02:30

@naisa: lehet keverve túróként alkalmazni. Teljesen élethű túrós pogikat ettem cottage cheese és ricotta elegyének felhasználásával.

A németeknél pedig nagyon jó édes túróssütik vannak.

Megjegyzem a jobbfajta cheesecake-ek mellett nem is hiányzik a magyar túró.

De azért pár csomag ott van a mélyhűtőben :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.12. 14:31:14

sírva nevettem majdnem mindegyiken, de nagyon találóak. :D:D

mojoking77 2013.03.12. 14:40:47

@Lindalinda: @Con Storm: @Torkosborz: Mi van gyerekek, nem volt szex egy ideje? Vagy volt, csak a fajdalmasabb oldalon kaptatok?
A szo, hogy humor, mond meg nektek valamit? Erosen ketlem. Miert nem csinaltok valami olyat amihez ertetek, ahelyett, hogy a billentyuzetet koptatnatok, meg a szeket amin ultok. Valami olyasmit, amiben egy percet sem kell gondolkodni, hisz az lathatolag nektek nagyon nem megy. Ostoba birkak.
A legszornyubb az, es ezt nem irtam meg tegnap (bar sejtettem), hogy onnan tudod, hogy magyar vagy, hogy egy alapvatoen viccesnek szamito postra legalabb 5-10 habzo szaju tetves idiota uvolti rad, hogy komcsi-zsido-hazaarulo fereg vagy.
@ZF2: Koszonom.

Balt 2013.03.12. 15:05:18

@Yooha: :) Ez kib...ott jó, de tényleg!

Torkosborz 2013.03.12. 15:27:04

@calvin&hobbes:
Humor és humor között is nagy a különbség.
Nem látom, hogy képes vagy öniróniás blogot értékelni, pedig azt hiszed, hogy érted a viccet.
Honnan tudod, hogy más nemzetek öniróniás viccei milyen "nációtól" származnak, olyant, amit magukra érvényesnek tartanak?
Nem láttam még olyant, hogy ezt az öniróniát terjesztenék magukról.
Ez szimpla morális kérdés.
Vitázni erkölcstelenül is lehet!

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.03.12. 15:28:10

@mojoking77: a magyargyűlölő nácik pont úgy nem értik,hogy a magyar is ember...

mint a pszichopaták... hogy nem szabad gyilkolni...

Torkosborz 2013.03.12. 15:53:27

@mojoking77:
Mojokirály!
A sexet Te kaptad hátsó gondolattal.
Pár perccel ezelőtt írtam, hogy humor és humor között mi lehet a különbség.
Ez a posztoló, ha nem sercint a billentyűzetre nem koptatnám feleslegesen. Mi bevalljuk, hogy ehhez nem értünk, de kikérjük magunknak, hogy a hozzád hasonlók birkának nézzenek bennünket az ostobaságotok miatt.
Éppen erre a habzó szájra próbáltunk hatni, hátha szorult beléje belétek a morálnak nevezett fogalomból, egy szikrányi.
Hogy magyar vagyok nem nekem a kérdés, azt, hogy milyen magyar vagyok pont nem tőletek várom, hogy megmondjátok!!!
A jelzőidet meg tartsd meg magadnak.

mojoking77 2013.03.12. 17:53:49

@Con Storm: Oooo, ezt most probald kifejteni legyszives, mert sehogy sem fer a fejembe. Pontosan mit akartal leirni ebben a ket mondatban?
@Torkosborz: Nem, sajnos fogalmad sincs a humor fogalmarol. Besertodtel valamin, amit ezek szerint nem is ertessz, es probalsz belemagyarazni vaalmi szanalmas jobboldali ideologiat, amit hallottal valakitol, de, hogy egy szot sem ertettel abbol amit a peldakeped mondott, az is biztos. Tenyleg ne akarj okosnak tunni, csak sajat magadat jaratod le vele meg jobban, ha ez meg lehetseges... ("mi bevalljuk, hogy nem ertunk hozza, de kikerjuk magunknak...", ugye nem kell reszleteznem)

Torkosborz 2013.03.12. 18:23:07

@mojoking77:
Mojokirály!
Amorális értelmedet nem lehet túlszárnyalni!
Olvasd vissza magad! 2013.03.12.14:40"! Három embert szólítottál meg igaztalanul a többes számot azért kaptad!
Az interneten senki sem okos, mert akkora baromságokat amiket netezők (kommentelők) írnak ahhoz nem kell iskola sem. Tisztelet a kivételeknek!
Amíg nem kapnak megfelelő visszajelzést azt hiszik addig ők termelték a spanyolviaszt is. Ellenőrizetlen "tényekkel" hasítanak, féligazságokat pufogtatnak stb.
Magad vallod be hogy egyszerű mondatokat sem tudsz értelmezni.
Szállj egy kicsit magadba és használj magyar nyelvű klaviatúrát.
Ui.: nem vagyok sértődős, csak kritikus a magam módján.

mojoking77 2013.03.12. 20:22:30

@Torkosborz: Na jo, mostanra kirohogtem magam. Az a baj, hogy annyira buta ember vagy, hogy meg a minimalis esely sincs meg ra, mogy megertsd amit a tobbiek (velem egyutt mondanak).. Maradj csak meg a sajat kis sotet vilagodban, ahonnan nyugodtan puffoghatsz mindenkire, aki szerinted nem megfelelo gondolatokat mer leirni. Csak arra kerlek, mielott ugy erzed, tenni is kellene valamit az internetet ellepo (szamodra) kartekony elemekkel, keress fel egy pszihiatert.

ComLo 2013.03.13. 08:08:31

@Torkosborz: Ugyan van részigazság abban amit mondasz, de a lényegi mondanivaló fals, és én pont erre céloztam eredetileg.

Igen lehet jó világlátása annak aki 6 általánost végzett. De kb 0,0000001% az esély rá. Aki az alapvető ismeretekkel nem rendelkezik, annak a világ dolgait is nehéz lesz felfogni. Hogy várod el valakitől hogy átlássa a makroökonómiát, ami lényegében felső fokú matematikai alapokon nyugszik, ha egy elsőfokú egyenletet sem tud megoldani? És ez csak egy kiragadott példa volt. Jellemzően egyébként, az ilyen hozzáállásból születnek a (jobb esetben) buta, (rosszabb esetben) kártékony, összeesküvés elméletek.
Nálunk mindenki szeret szakértő szerepkörben tündökölni, és alaptézisnek akarjuk elfogadni, hogy az élet egyszerű, a dolgok megértéséhez tudás és tanulás nem szükséges.

Guybrush Threepwood, mighty pirate (törölt) 2013.03.14. 08:26:09

@ComLo: "Hogy várod el valakitől hogy átlássa a makroökonómiát, ami lényegében felső fokú matematikai alapokon nyugszik, ha egy elsőfokú egyenletet sem tud megoldani?"

Már bocs, de maguk a közgazdászok sem értik a makroökonómiát, hiszen minden egyes közgazdasági modell úgy fejeződik be, hogy: természetesen ez egy modell, de a valóságban mindig több modell keveredése történik.

Vagy hogy egy volt évfolyamtársam mondaná röviden:
"Keynes beszél, kutya ugat! :-)"

ComLo 2013.03.14. 13:57:44

@Guybrush Threepwood, mighty pirate: Tök jogos, én azt szoktam mondani makroökonómiában gyakorlatilag végtelen számú változóval rendelkező képletekkel kéne dolgozni, és a világ dolgait akkor látnánk pontosan előre ha ezeket ki tudnánk számolni. Mindazonáltal egyik kedvenc profom mondása szerint Integrálni sem tud senki, maximum csak sejtjük hogy kell, mégis tanítják. :-)

De ez mint mondtam ez csak egy kiragadott példa volt arra, hogy nálunk általános nézet hogy a tudás és a tanulás nem szükséges a dolgok megértéséhez. Számtalan példát lehetett volna felhozni, az élet számtalan egyéb területéről.

Kamilla17 2013.04.23. 15:32:54

Agglutináló azt jelenti, hogy ragozó nyelv. A szótőhöz helyez különböző toldalékokat a használó az ilyen nyelvben, pl. magyar, finn stb., s így alakítja a mondanivalót!!
süti beállítások módosítása